Οι Χαρταετοί

“…να γίνοµαι άνεµος για το χαρταετό και χαρταετός για τον άνεµο, ακόµη και όταν ο ουρανός δεν υπάρχει…”       Οδυσσέας Ελύτης 
Υπάρχει κάτι συναρπαστικό στο πέταγμα του χαρταετού που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Για την κατασκευή του χρειάζεται μελέτη, σχεδιασμός, συναρμολόγηση και χειρισμός, πράγμα που σημαίνει ότι από αρχιτέκτονας, γίνεσαι μηχανικός, κατασκευαστής, καλλιτέχνης και πιλότος!
Παρόλο που για ένα τέτοιο παιχνίδι χρειάζονται όλες αυτές οι δεξιότητες, τα υλικά κατασκευής είναι πολύ απλά – μερικές ξύλινες βέργες, χρωματιστό χαρτί, κόλλα και σπάγκος – ενισχυμένα από δημιουργικότητα, ομαδική δουλειά και κέφι! Κι όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί, γέλια και φωνές συνοδεύουν την αγωνία και τη χαρά µικρών και µεγάλων που µε πείσµα προσπαθούν να τον σηκώσουν όσο πιο ψηλά γίνεται! Αν βέβαια βοηθήσει και το αεράκι, ο ουρανός στολίζεται µε αµέτρητους πολύχρωµους χαρταετούς, προσφέροντας ένα τέλειο θέαμα!
Κάπως έτσι κι εμείς με κέφι, ομαδική σκέψη και χαρά, δημιουργήσαμε τους Χαρταετούς για να μοιραστούμε όμορφες στιγμές δημιουργικότητας, ξεγνοιασιάς και φαντασίας! Οι χαρταετοί πάντα φέρνουν χαρά, όταν πετούν στον ουρανό!
Ας τους κάνουμε να πετάξουν ψηλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!